• Czcionka:
  • A
  • A+
  • A++
  • ikona resetu interlinii
  • ikona większej interlinii+
  • Kontrast:
  • ikona włączania kontrastu
  • ikona wyłączania kontrastu
  • Mapa strony:
  • ikona mapa strony 
  • Facebook :
  • 800px Facebook f logo 2019
Uczniowie klas gastronomicznych  wielokrotnie stawali już na podium konkursów gastronomicznych. I tym razem na ogólnopolskim konkursie kulinarnym stanęli na podium  i to na 2 miejscu. W Warszawie odbył się wielki finał ogólnoposlkiego konkursu kulinarnego Sztuka mięsa 2.
 
Siedmioosobowa międzyklasowa ekipa z klas gastronomicznych miała za zadanie przygotować dania z wieprzowiny. Przystawka to pierogi z szarpaną wieprzową łopatką, gotowaną 10h, sosem daktylowo-kawowym, marynowaną cebulką, oliwą ziołową i sianem z warzyw Danie główne to tradycyjne żeberka w sosie miodowo-cebulowym, z pure selerowo chrzanowym, sosem malinowo-ślwikowym oraz kulką ziemniaczana serową oraz burak karmelizowany.
 
Jury pod przewodnictwem Chefa Łukasza Konika przyznało ZSEU w ŻYCHLINIE 2 miejsce. Szkoła otrzymała voucher na kwotę 3500zł z pewnością pozwoli na fantastyczne gastro zakupy. Zosia Lewandowska (1 tż), Zuzia Malczyk (2tża), Amelka Rejniak (2tżb), Julka Pawlak (3 tż), Kuba Jacolik (3tż), Oliwia Marszalska (3tż) i Marta Mitulska (4tż) z pewnością stanowili świetny team, który zaprowadził ich na 2 miejsce podium. Drużynę przygotowała pani Katarzyna Hryciuk. 
 

facebook

youtube

instagram
274225865 4983986018324116 7077637840486135471 n