Nasi uczniowie nie boją się trudnych wyzwań. W dniu 23.04.2021 r. 4 uczennice z klasy 2 technikum żywienia i usług gastronomicznych wzięły udział w eliminacjach okręgowych Olimpiady Wiedzy i Umiejętności Rolniczych które odbyły się w Poznaniu na Uniwersytecie Przyrodniczym. Olimpiada, której współorganizatorem jest Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu, to sprawdzian wiedzy z szeroko pojętej gastronomi i technologii żywności. Jest to impreza wpisana do rejestru olimpiad przedmiotowych MEN.
Oliwia Andrzejewska brała udział w bloku gastronomia, a Pola Pyzdrowska, Kamila Nowak i Paulina Wojtyra rywalizowały w bloku technologia żywności. Każdy uczestnik odpowiadał na 60 pytań testowych, a następnie rozwiązywał 3 zadania praktyczne.
Nasze uczennice były najmłodszymi uczestniczkami konkursu, ale dzielnie podjęły trudy rywalizacji. Dzięki udziałowi w tej najbardziej prestiżowej branżowej olimpiadzie zdobyły nowe doświadczenia, które wykorzystają w następnych latach.